top of page

Empower
Growth

Το πρόγραμμά μας

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Κρίσιμο Σταυροδρόμι- Κρίσιμες Εκλογές

Η πόλη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Σήμερα κρίνεται αν θα διολισθήσουμε στο παρελθόν μίας Βιομηχανικής Ζώνης, με υποβαθμισμένο Περιβάλλον και ανύπαρκτη ποιότητα ζωής, ή θα κάνουμε το άλμα, ώστε να γίνουμε μία πόλη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Η ψήφος μας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, είναι η κρισιμότερη ψήφος στην ιστορία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Δεν υπάρχουν νομοτέλειες, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει δείξει τα όρια της. Διαχειρίζεται την μιζέρια. Παριστάνει πώς αντιστέκεται, σε ό,τι απειλεί την πόλη, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμβιβαστεί. Δεν έχει στρατηγική. Είναι εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία της. Μία ιδεοληψία που την κάνει « Δεξιά στα Λάχανα και Αριστερή στα παραπούλια».  Επικαλείται την ιδεολογική της καθαρότητα προκειμένου να αρνείται χορηγίες για την πόλη, την ίδια ώρα, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να ιδιωτικοποιήσει τον οδοφωτισμό της πόλης με τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετήσει τον φωτισμό Led. Μόνο της μέλημα είναι η επανεκλογή της, ακολουθώντας την « πεπατημένη», των ρουσφετιών, των μικροεξυπηρετήσεων, των « δωρεάν συναυλιών», της κατασπατάλησης των πόρων της πόλης.

 Ένα είναι βέβαιο. 9 χρόνια, δεν έμαθαν, δεν θέλουν, δεν μπορούν

 Σε αυτό το σταυροδρόμι απαιτείται Δημοτική Αρχή, που να έχει όραμα, να υπηρετεί αξίες, να μπορεί να κάνει το όραμά της πράξη. Για να κάνουμε το όραμα πράξη  χρειάζεται να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε. Να εμπνέουμε και όχι να φοβίζουμε. Να κινητοποιούμε και όχι να αποσυσπειρώνουμε. Να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή και όχι να αρκούμαστε σε ένα κλειστό σύστημα προσώπων.

 Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, χρειάζεται τόλμη, γνώση αποφασιστικότητα. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι χρειάζονται υπερβάσεις, και όχι περιχαρακώσεις

Ο ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ- ΟΙ  ΑΙΧΜΕΣ ΜΑΣ- ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

 Δεν μπορεί σε μία εποχή αυξημένων απαιτήσεων,  το οποιοδήποτε πρόγραμμα Δημοτικής Παράταξης, να είναι εγκεφαλικό δημιούργημα προορισμένο να μείνει στα χαρτιά. Είναι αναγκαίο να απαντάει στο σήμερα και να βλέπει το αύριο. Πρέπει να έχει τεχνοκρατική επάρκεια. Να έχει πλήρη τεχνοκρατική τεκμηρίωση. Για αυτό και έχουν ήδη εργαστεί διακεκριμένοι επιστήμονες.

 Κάθε λέξη μας είναι τεκμηριωμένη. Κάθε Πρότασή μας είναι υλοποιήσιμη.

 

Ο ΣΤΌΧΟΣ ΜΑΣ : Το σύνολο του προγράμματος μας, έχει ένα στόχο. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, να βρουν τον ρόλο τους στον Ελλαδικό χώρο, ως μία πόλη φιλοξενίας μεγάλων πολιτιστικών και συνεδριακών γεγονότων. Ως ένας χώρος παροχής υπηρεσιών, με έμφαση στην γαστρονομία, στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, στην ιστορία εν γένει των κατοίκων του Δήμου μας. Απαιτείται ένας συνολικός επανασχεδιασμός των λειτουργιών μας, και μία κινητοποίηση όλων των Δυνάμεων που μπορεί να έχει η πόλη μας, για να πετύχει το στόχο της.

 

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΜΑΣ για να πετύχουμε :

- Η Δημιουργία συνεδριακού κέντρου, στο χώρο των Λιπασμάτων.

- Η αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω

- Η εφαρμογή ενός σύγχρονο Σχεδίου Πόλης. Τελειώνουν οριστικά οι χρήσεις γης που κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών.

- Η βελτίωση του περιβάλλοντος, οι ενεργειακές κοινότητες, η μείωση του αποτυπώματος του Διοξειδίου του Άνθρακα.

-Η αποφασιστική και χωρίς εκπτώσεις προώθηση πολιτικών Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Μία πόλη για τους πεζούς και εναλλακτικά Μέσα Μεταφοράς, όπως το ποδήλατο.

- Η Σύνδεση της πόλης με το ΜΕΤΡΟ

- Η Απομάκρυνση Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων δίπλα από τον Οικιστικό Ιστό.  Η απόδοση του χώρου των τριετών ταφών του Νεκροταφείου της Ανάστασης στο Λαό της πόλης μας.

Αποτελούν τους επιμέρους στόχους που υπηρετούν το Κεντρικό μας Στόχο. Αποτελούν τις μακροπρόθεσμες Δεσμεύσεις μας, που μπορούν να έχουν είτε ολοκληρωθεί είτε δρομολογηθεί στης δεκαετία 2024-2034

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πέρα από τους μεγάλους στόχους, υπάρχει η καθημερινότητα, η γειτονιά, οι ανάγκες της ζωής μέσα στην πόλη. Οι παρεμβάσεις μέσα στην πόλη, μέσα στη ζωή των πολιτών είναι  απαραίτητες για πετύχουμε τους Κεντρικούς Στόχους μας. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ τη ΖΩΗ μας ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το ΜΕΛΛΟΝ

 

 

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

 

Οι Αστικές Αναπλάσεις εντός του Οικιστικού Ιστού. Η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο, οι Καπαδοκικές Πολυκατοικίες, και η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Άγιο Διονύση, αποτελούν προτεραιότητά μας. Την μορφή και την κατεύθυνση των Αναπλάσεων θα τη συμφωνήσουμε με τους πολίτες.

Θα τη συμφωνήσουμε με τους πολίτες, και κυρίως με όσους είναι ιδιοκτήτες περιουσιών,  γιατί είναι καθοριστικές παρεμβάσεις για το χαρακτήρα που θα έχει η πόλη μας.

Καμία μεγάλη παρέμβαση, δεν μπορεί να υπάρχει, χωρίς τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που δίνουν ζωή στην πόλη, είναι και η δημιουργία ενός δρόμου περιπάτου, που θα ενώνει το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, με τον Όρμο του Κράκαρη.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Η αναγέννηση και αναζωογόνηση του Πρασίνου μέσα στον Οικιστικό Ιστό.

 Μπορούμε να πετύχουμε το Κεντρικό μας σύνθημα : 1 Δέντρο για κάθε κάτοικο αυτής της πόλης

Δεσμευόμαστε για :

 • Συστηματική συντήρηση του Πρασίνου, στα πάρκα και στις Πλατείες της όλης

 • Αναζωογόνηση του Πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους και Πλατείες , όπου έχει ήδη παρακμάσει

 • Να αποκτήσουν χρώμα οι Κεντρικές οδοί της πόλης και οι Εμπορικοί Δρόμοι

 • Να δημιουργηθούν πάρκα τσέπης, με πράσινο, σε γειτονιές.

 • Ένα ευρύ πρόγραμμα απαλλοτριώσεωνοικοπέδων, ώστε να μεγαλώσουμε το Δημόσιο Χώρο και να αναπτύξουμε το πράσινο στην πόλη μας

ΠΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η πόλη στην παραγωγή πολιτισμού, και η ανάδειξη του πλούτου της  

Δεσμευόμαστε για :

 • Δημιουργία φεστιβάλ κινηματογράφου, με το όνομα και τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα Σκηνοθέτη, Αγγελόπουλου, που έχασε τη ζωή του στην πόλη μας.

 • Ψηφιακή απεικόνιση της ιστορίας της πόλης και δημιουργία ψηφιακών ιστορικών περιπάτων.

 • Διεκδίκηση και αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΗ, για τη δημιουργία Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας.

 • Καθιέρωση των Γιορτών της πόλης, με πρωταγωνιστές του Συλλόγους της περιοχής, και τη νέα γενιά.

 • Ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Κινηματογράφου Rex  στη Δραπετσώνα.

 • Ανάδειξη του ρεμπέτικου Τραγουδιού, με διαμόρφωση πόλων έλξης αφενός στην περιοχή των Λιπασμάτων, αφετέρου των Ταμπουρίων.

 • Στολισμός της πόλης με μνημεία και αγάλματα, που θα αναφέρονται στην ιστορία της.

ΠΟΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και συντήρησης που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της πόλης μας, άμεσα από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου μας.

Προτεραιότητά μας, να περάσουν τα Σχολεία της πόλης μας, και οι μαθητές τους, στην ψηφιακή εποχή, ενισχυμένοι με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εξοπλισμό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ψηφιακής επανάστασης.

Δεσμευόμαστε :

 • Στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας, θα σχηματίσουμε ένα Κεφάλαιο, από Σταθερές πηγές α) Κρατική Χρηματοδότηση, β) μέρος των χρημάτων που διαθέτει η Cosco,  στο Δήμο Κερατσινίου Αττικής, ώστε να ανακαινίσουμε το σύνολο των Σχολείων της πόλης. Δεσμευόμαστε ότι το ποσό το οποίο θα διαθέσουμε, σε ετήσια περίοδο,  θα είναι τουλάχιστον το διπλάσιο εκείνου που σήμερα διαθέτει η Δημοτική Αρχή.

 • Αφού θα έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα συντήρησης των Σχολείων της πόλης μας, θα προχωρήσουμε την τελευταία διετία της θητείας, σταδιακά στην ψηφιακή αναβάθμισή τους. Τα Σχολεία μας θα είναι πρωτοπόρα στην ψηφιακή εποχή που ανοίγεται Μπροστά μας.

                                                  ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στον Αθλητισμό και στη συμμετοχή της Νέας Γενιάς σε αθλητικές δραστηριότητες είμαστε αποφασισμένοι να   δώσουμε νέα πνοή.

Δεσμευόμαστε για :

 • Ισότιμη και με κανόνες αντιμετώπιση των Αθλητικών Σωματείων της πόλης μας.

 • Αξιοποίηση των χρημάτων που παίρνει ο Δήμος από τηνCosco, για τη συντήρηση των Αθλητικών Χώρων της πόλης σε συστηματική βάση. Είναι δικαίωμα των παιδιών μας να αθλούνται με ασφάλεια.

 • Δημιουργία νέων προπονητικών χώρων στην πόλη.

ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΑ ΖΩΑ

 

Η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, και η ενίσχυση όσων έχουν δεσποζόμενα κατοικίδια θα βρεθεί από  πάρεργο, στην πρώτη γραμμή της Δημοτικής μας πολιτικής.

Δεσμευόμαστε για  :

 • Δημιουργία πάρκων εκτόνωσης Σκύλων

 • Δημιουργία παράλληλα με το ΔΗΚΕΠΑΖ, δημοτικού κτηνιατρείου και πτηνιατρείου

 • Συστηματική προώθηση πολιτικών στειρώσεων, φροντίδας της υγιεινής και τηςσίτισης των αδέσποτων

 • Ενθάρρυνση της πολιτικής υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

 • Αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

 

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων δεν θα είναι θέμα μόνο της Κοινωνίας των πολιτών. Δεν είναι θέμα φιλοζωίας, είναι θέμα Πολιτισμού

 

 

ΠΟΛΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΕΛΕΓΓΥΗ

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου δεν μπορεί να είναι συνώνυμη της φιλανθρωπίας. Δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντα εξαρτημένη από την Κρατική Ενίσχυση. Δεν μπορεί να είναι  πολυδάπανη,  με πενιχρά αποτελέσματα . Ερχόμαστε για να αλλάξουμε τους όρους της Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο μας.

Δεσμευόμαστε :

 • Κάθε μαθητής ευάλωτου νοικοκυριού θα έχει τα ψηφιακά εργαλεία για την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο,

 • Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό, δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα και πρόσβαση στην ψηφιακή πραγματικότητα. Η δημιουργία ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή του Δήμου, θα μας δώσει την δυνατότητα να παρέχουμε σταδιακά δωρεάν ρεύμα, σε όσους έχουν αδυναμία να καταβάλλουν ταποσά των λογαριασμών Ηλεκτρικού ρεύματος.

 • Αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων δομών ( κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο), ώστε να εξυπηρετούν πολλαπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας, από τον σημερινό

 • Κάρτα υγείας για κάθε μαθητή.

 • Τα ΚΑΠΗ, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, με απινιδωτές,μηχανήματα μετρήσεων της πίεσης, ή του ζαχάρου. Πέραν των Κοινωνικών Λειτουργών, θα έχουν και ιατρική υποστήριξη.

 • Θα επαναφέρουμε τις εκδρομές των ΚΑΠΗ, με ουσιαστική συνδρομή του Δήμου.

 • Θα προχωρήσουμε στην ίδρυση ΚΑΠΗ, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

 • Συντονισμός του Δήμου με την Εκκλησία και της ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ώστε να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό και καλά διαρθρώμενο δίκτυο ενίσχυσης όσων έχουν ανάγκη. Με το συντονισμό, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά το αποτέλεσμα της παρέμβασής μας.

Ζούμε σε μία εποχή διακινδύνευσης και αποκλεισμού. Θα εστιάσουμε στο να μηδενίσουμε τους κινδύνους και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όσους τις στερούνται

ΠΟΛΗ  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ήρθε η ώρα οι Επαγγελματίες της πόλης μας, να δουν το Δήμο αρωγό.

Η ανάπτυξη της πόλης, η δημιουργία θέσεων εργασίας, περνάει μέσα από την ενίσχυση του Εμπορικού Κόσμου και των Επαγγελματιών της πόλης μας.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε Δεσμεύσεις

Δεσμευόμαστε για :

- Εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών ώστε το Κέντρο της πόλης να είναι ασφαλές

- Μείωση των Δημοτικών Τελών και των Επιβαρύνσεων από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας.

- Δημιουργία Δομής ενίσχυσης των Επαγγελματιών της πόλης μας. Στόχος της α) να υποδεικνύει ποιες επενδύσεις στην πόλη μπορούν  να είναι βιώσιμες , β) να ενημερώνουν τους επαγγελματίες για  τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους, και να τους συνδράμουν στη σύνταξη των φακέλων.

- Οργάνωση Λευκών Νυκτών μέσα στην πόλη για την τόνωση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας

- Δημιουργία υπογείων γκαράζ στα Εμπορικά Κέντρα της πόλης

- Σταδιακή πεζοδρόμηση του Κέντρου του Κερατσινίου

ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, δεν μπορεί παρά η πόλη να γίνει έξυπνη. Μία σειρά καθημερινών και όχι μόνο δραστηριοτήτων, μπορούν να περνάμε μέσα από τη νέα τεχνολογία, και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Δεσμευόμαστε για :

-   Ψηφιοποίηση των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας

-  Δυνατότητα ηλεκτρονικών Αιτημάτων, για τα προβλήματα της Καθημερινότητας

-  Ενίσχυση, μέσω της Νέας Τεχνολογίας, όσων είναι ευεργετούμενοι από το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι»

 

ΠΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 

Καθαριότητα- Ανακύκλωση : Η  συστηματική καθαριότητα της πόλης και ο οδοκαθαρισμός είναι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Πολιτικής. Είναι αναγκαίος ο επανασχεδιασμός της πολιτικής μας σε αυτό τον τομέα, ώστε η πόλη να αποκτήσει μία Ευρωπαϊκή όψη.

Δεσμευόμαστε για :

- Ανακύκλωση στην Πηγή, του Μεγαλύτερου Όγκου των απορριμμάτων. Θα το πετύχουμε με οργανωμένες εκστρατείες, ενημέρωσης και την παροχή κινήτρων στους πολίτες.

-  Συστηματικό κλάδεμα των δέντρων και κομποστοποίησή τους. Έτσι θα μειώσουμε κατά 50% το κόστος που καταβάλλουμε στον ΕΣΔΝΑ, για τα απορρίμματα, θα απελευθερώσουμε πόρους για το Πράσινο και την καθαριότητα

- Συστηματικό καθαρισμό των κάδων, ώστε να μην υπάρχει δυσοσμία.

- Οδοκαθαρισμός στις Κεντρικές Οδούς, και στα Πάρκα και τις Πλατείες της πόλης καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο προεκλογικά

- Επένδυση σε νέες τεχνολογίες, για τον οδοκαθαρισμό και την συλλογή των απορριμμάτων

- Μείωση των Δημοτικών Τελών.

 

ΠΟΛΗ ΑΣΦΑΛΗΣ

Ασφάλεια : Πόλη ασφαλής είναι η πόλη που έχει ζωή, που έχει ανάπτυξη, που είναι καθαρή, που είναι φωτισμένη. Πόλη ασφαλής είναι η πόλη που  είναι προσβάσιμη σε όλους, στον πεζό, στον ΑΜΕΑ, στον ποδηλάτη, στον Αθλητή. Όλο μας το πρόγραμμα δημιουργεί τις προϋποθέσεις μίας ασφαλούς πόλης. Ειδικότερα όμως ερχόμαστε να αναλάβουμε καθαρές και ανοιχτές δεσμεύσεις :

Δεσμευόμαστε για :

- Προσβασιμότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων, και των κεντρικών εμπορικών δρόμων και των Πλατειών της πόλης στα Άτομα με Ειδικές ανάγκες

- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

- Αποφασιστική αντιμετώπιση των φαινομένων γκετοποίησης ακόμα και του κέντρου της πόλης

- Απελευθέρωση των πεζοδρομίων και των Πλατειών από  κάθε τι που εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των πεζών

- Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

 

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Η Δημοτική μας αρχή, θα κινηθεί  σε τρεις άξονες για να βρει του πόρους, που θα μάς επιτρέψουν να υλοποιήσουμε όσα σήμερα δεσμευόμαστε

Α) Ο μηδενισμός των απευθείας αναθέσεων, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΚΕΚ , θα μάς δώσει κρίσιμο χώρο για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Θα φέρουμε ένα απλό παράδειγμα. Μία εργολαβία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για δέκα σχολεία, μετά το Διαγωνισμό κοστίζει 250 000 Ευρώ, όταν η παρέμβασή μας σε ένα τοιχίο Δημοτικού Σχολείου κόστισε 70 000 Ευρώ.  Η ανακύκλωση των κλαδιών και η κομποστοποίησή τους, οι εφαρμογή εφαρμογών « έξυπνης πόλης»,  οι ενεργειακές κοινότητες θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακος που θα μειώσουν  τα κόστη λειτουργίας του Δήμου. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε θα διατεθούν στους πολίτες.

Β) Συνεργασίες με τον Ιδιωτικό Τομέα : Οι μεγάλες αναπλάσεις δεν μπορούν παρά να γίνουν με συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.  Περαιτέρω η αξιοποίηση της εμπειρίας των Γιορτών θάλασσας για την προσέλκυση χορηγών, θα είναι βασική μας προτεραιότητα ώστε να μειώσουμε τα χρήματα που δίνει ο Δήμος, για την καλοκαιρινή πολιτιστική του δραστηριότητα. Θα βελτιώσουμε την ποιότητα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, θα συνεχίσουμε το Δωρεάν χαρακτήρα τους, μειώνοντας το κόστος που καταβάλλουμε.

Γ) Ευρωπαϊκά Προγράμματα : Η επένδυση σε επιστημονικό προσωπικό και κυρίως οι συνεργασίες που θα αναπτύξουμε με ΝΠΔΔ, όπως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , θα ανοίξουν την πόρτα σε χρηματοδοτήσεις που σήμερα χάνουμε. Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής. Ο Δήμος δεν κατέθεσε καμία πρόταση για τα Προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έκαναν άλλοι όμοροι Δήμοι, για το Πράσινο, εγκλωβιζόμενος στη λογική μόνο του ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα η ένταξη της πόλης σε δίκτυα της Αυτοδιοίκησης Ευρωπαϊκά, όπως το Δίκτυο Δήμων για το Περιβάλλον θα επιτρέψουν στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, να έχει πρόσβαση σε απευθείας Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, χωρίς να περιμένει, την διαμεσολάβηση της Εθνικής Κυβέρνησης

 Σύγχρονη- Ανοιχτή- Δημοκρατική Διοίκηση

Όλη μας η πολιτική παρέμβαση, ξεκινάει από τον άνθρωπο και τον πολίτη. Θέλουμε την ενεργοποίηση των πολιτών για να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.Στόχος μας είναι να είμαστε ένα Δήμο Πρότυπο συμμετοχικής Δημοκρατίας. Να συναποφασίζουμε με τον πολίτη. Να προχωράμε μαζί με τον πολίτη.

Η Δημοτική μας Παράταξη, προέρχεται από το Λαό, προχωράει με το Λαό, και υπηρετεί τον Λαό αυτής της πόλης και μόνο.

Θέλουμε και Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία Σύγχρονη, Ανοιχτή, Δημοκρατική Διοίκηση στην πόλη μας.

Δεσμευόμαστε ότι :

 • Μέσα από ένα σύγχρονο Οργανισμό του Δήμου θακριθούν αξιοκρατικά όσοι θα βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Οι καλύτεροι θα συμμετέχουν στη Διοίκηση του Δήμου και όχι « οι δικοί μας», οι άριστοι και όχι οι αρεστοί, οι ικανοί και όχι οι βολικοί.

 • Θα εκμηδενιστούν οι απευθείας αναθέσεις. Θα χρησιμοποιείται η μέθοδος αυτή, μόνο για έκτακτες ανάγκες καθώς και την πρόσληψη με συμβάσεις έργου επιστημονικού προσωπικού.

 • Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και απευθείας μετάδοση, όχι μόνο των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και των Συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Θα υπάρχει τηλεοπτικήκαι απευθείας μετάδοση κάθε δράσης της Διοίκησης και κάθε συνεδρίασης που θα αφορά τους πολίτες

 • Μέρος του προϋπολογισμού, που θα αφορά παρεμβάσεις στις γειτονιές, θα αποφασίζεται από τους ίδιους τους πολίτες. Αυτοί θα ιεραρχούν, αυτοί θα αποφασίζουν και η Δημοτική Αρχή θα εκτελεί. Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός είναι κεντρική μας δέσμευση.

 • Τα μαθητικά συμβούλια και οι συλλογικότητες των νέων στην πόλη μας, θα έχουν ισότιμο ρόλο και συμμετοχή, τόσο στα θέματα Παιδείας του Δήμου, όσο και στον Πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου μας. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις μας δώσουν χώρο και έκφραση στη νέα γενιά.

 • Αποτελεί σαφή δέσμευσή μας, ότι τα προβλήματα των νέων θα τα αντιμετωπίσουν οι νέοι. Τον τρόπο θα τον επιλέξουν οι ίδιοι.

 • Θεωρούμε σύμμαχο την ιστορική γνώση των προβλημάτων. Θα λειτουργήσει ένα συμβούλιο, των διακεκριμένων προσωπικοτήτων της πόλης μας. Πρώην Δήμαρχοι, πρώην Βουλευτές, πρώην αιρετοί στα Δημοτικά μας συμβούλια, άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, θα έχουν λόγο σε κάθε βήμα μας. Έτσι θα διασφαλίσουμε, ότι οι επιλογές για το σήμερα και το Μέλλον θα βασίζονται στην γνώση της ιστορικότητας των θεμάτων και των προβλημάτων

 • Θα υπάρχει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ανοιχτή Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Αυτή θα γίνεται κάθε Άνοιξη, σε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θασυμμετέχει και η Αντιπολίτευση, εφόσον το επιθυμεί, ενώπιον των Συλλογικοτήτων και του Λαού της πόλης. Δικαίωμα Λόγου θα έχει ο καθένας, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και διαδικτυακά, να κάνουν κριτική και να θέτουν ερωτήματα.

 • Αξιοποίηση των Δημοψηφισμάτων, πουπροβλέπονται στον Κλεισθένη, για τη λήψη αποφάσεων.

Απέναντι στον Δρόμο, των Πελατειακών Σχέσεων, της Αναξιοκρατίας, της Αδιαφάνειας, της Σπατάλης, της βιτρίνας, του Αυταρχισμού εμείς προτάσσουμε το Δρόμο της Αλλαγής. Το δρόμο της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, του νοικοκυρέματος, των έργων υποδομής, του σχεδίου, της Ανοιχτής Διοίκησης, του Ανοιχτού Δήμου, του διαλόγου.

Απέναντι στα κλειστά αυτιά της Διοίκησης του κυρίου Βρεττάκου και του κλειστού Στόματος των πολιτών, αντιπαρατάσσουμε την ανάγκη για μία Διοίκηση με ανοιχτά αυτιά, που θα ακούει πολίτες που θα έχουν ανοιχτά στόματα.

bottom of page